Hoe kan ik een RDW keuringsafspraak maken?

Een veilige deelname aan het verkeer is voor de RDW de hoogste prioriteit. Hierom kan een voertuigeigenaar verplicht worden een RDW keuringsafspraak te maken bij één van de RDW keuringsstations. Zo is een deze keuring verplicht wanneer u een auto wilt importeren vanuit het buitenland of wanneer u grote aanpassingen heeft verricht aan uw voertuig zoals een ingrijpende restauratie of opvallende kleurwijzigingen. Heeft u zelf een voertuig gebouwd? Ook dan zult u een RDW keuringsafspraak moeten maken. Een RDW keuringsafspraak maken wordt een fluitje van een cent wanneer u onderstaande 4 stappen volgt. Handig en snel!

Stap 1: Rekening houden met…

Het eendagskenteken! Wanneer u een voertuig zonder Nederlands kenteken bij de RDW wilt laten keuren, mag u niet met het originele kenteken van het desbetreffende voertuig de weg op. Om alsnog het voertuig te laten keuren, kunt u het voertuig per autoambulance laten vervoeren naar het RDW keuringsstation. Een andere mogelijkheid is een RDW eendagskenteken. Met dit kenteken mag u op de ingeplande keuringsdag de Nederlandse weg op zodat u zelf naar het RDW keuringsstation kunt rijden. U kunt hier een eendagskenteken met uw DigiD aanvragen.

Stap 2: Verzamel de juiste bewijzen

Voordat u een RDW keuringsafspraak kunt inplannen, dient u te beschikken over een Nederlands kenteken van het desbetreffende voertuig. Kunt u niet gemakkelijk aan het kenteken komen? Dan volstaat het voertuigidentificatienummer (VIN), ook wel chassisnummer ook hieraan. Deze kunt u vinden op de achterkant van het kentekenbewijs.

Stap 3: RDW keuringsafspraak online maken

Wanneer u het Nederlandse kenteken of voertuigidentificatienummer bij de hand heeft, bent u gereed om een RDW keuringsafspraak te maken. Dit kan online via deze link. Doorloop alle stappen en voer uw gegevens in.

Stap 4: Gegevens controleren

Zodra u uw afspraak heeft ingepland, ontvangt u van de RDW een e-mail met de details van de afspraak en afspraakdatum. Controleer deze gegevens altijd goed! Houd er allerlaatst ook rekening mee dat het druk kan zijn op de RDW keuringsstations.

Keuringsafspraak aan huis

De RDW biedt in sommige gevallen ook een keuringsafspraak aan huis aan. U dient hiervoor als zakelijke klant of als erkenning houden geregistreerd te staan bij de RDW. Vervolgens kunt u via deze link een keuringsafspraak aan huis maken. Heeft u nog nooit eerder een keuringsafspraak aan huis gehad? Neem dan eerst contact op met een RDW-keuringsstation bij u in de buurt.

Terug naar boven