Wat is Mijn RDW?

Wat is Mijn RDW?

Mijn RDW is een platform van de RDW waar gebruikers huidige voertuiggegevens op naam gratis kunnen aanvragen, inzien en downloaden. Wilt u voertuigen die op uw naam geregistreerd stonden tot 9 jaar geleden inzien? Dan betaalt u voor dit overzicht € 4,65. Onthoud dat u enkel voertuiggegevens kunt aanvragen wanneer u de geregistreerde eigenaar bent/was van het voertuig. Indien u de door de RDW verstrekte voertuiggegevens wilt gebruiken om aan een verzekeringsmaatschappij te bewijzen dat een voertuig niet meer op uw naam staat, doet u er goed aan éérst na te vragen bij de verzekeringsmaatschappij of zij het RDW overzicht als bewijs accepteren.

U kunt inloggen op Mijn RDW met uw digiD of via de digiD app. Natuurlijk kan het ook voorkomen dat u niet over een digiD beschikt. In dat geval kunt u hier een digiD aanvragen óf uw voertuiggegevens schriftelijk aanvragen.

Voertuiggegevens

Er zijn allerlei voertuiggegevens aan te vragen in Mijn RDW. Zo kunt u alle voertuigen tot 9 jaar geleden inzien die op uw naam geregistreerd staan/stonden. Bij deze voertuigen krijgt u automatisch inzicht in allerlei aanvullende gegevens, zoals:

  • Algemene voertuiginformatie zoals voertuigcategorie, merk, brandstof, catalogusprijs, datum 1e toelating en brandstofverbruik;
  • Kilometerstanden;
  • Terugroepacties voor uw voertuig(en)*;
  • Kenteken statussen.

*Enkel van toepassing indien relevant

RDWdata kentekencheck

Zoals u inmiddels weet kunt u enkel gebruik maken van Mijn RDW indien u voertuiggegevens wilt opvragen die op uw naam geregistreerd staan/stonden. Maar wat als u een nieuwe auto wilt kopen maar eerst de voertuiggegevens wilt inzien? Maak dan gebruik van onze kentekencheck en krijg direct antwoord op al uw vragen zoals de NAP-kilometerstand, APK-status en schadeverleden. Zo bent u altijd gegarandeerd van een veilige aankoop en voorkomt u verrassingen achteraf. Heeft u nog een vraag over Mijn RDW of over onze kentekencheck? Neem dan contact met ons op.

Terug naar boven