Hoe kan ik inloggen bij de RDW?

Stap 1: DigiD aanvragen

Indien u reeds een DigiD heeft, kunt u deze stap overslaan. Ga naar https://digid.nl/aanvragen en vul uw burgerservicenummer (BSN) in. U kunt het burgerservicenummer vinden op uw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. Vul vervolgens uw geboortedatum, postcode en huisnummer in. Klik nu op volgende. Nu is het tijd om uw gebruikersnaam te kiezen. Het is van belang dat uw gebruikersnaam 6 tot 32 karakters lang is en geen spaties bevat. Ook is uw gebruikersnaam hoofdlettergevoelig. Kies vervolgens een wachtwoord en vul uw contactgegevens in.

Er wordt nu een SMS-code verstuurd naar het telefoonnummer wat u heeft ingevuld. Vul de SMS-code in op uw scherm en herhaal deze stappen voor uw e-mailadres. Klik nu op verzenden. U ontvangt na aanvraag binnen maximaal 3 werkdagen thuis een brief met activeringscode en instructies. Hierna kunt u een inlogmethode naar voorkeur instellen, zoals het inloggen met de DigiD app.

Stap 2: Inloggen in Mijn RDW met DigiD

Ga naar https://www.rdw.nl/inloggen en klik op de rode button ‘Log in met uw DigiD’. Kies hier uw voorkeur om in te loggen. Indien u geen inlog voorkeur heeft ingesteld, kunt u met de SMS-controle inloggen. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op inloggen. U ontvangt nu een SMS-code op het telefoonnummer dat geregistreerd staat op uw DigiD-account. Vul deze code in op het inlogscherm en klik op inloggen. U logt nu in in Mijn RDW.

Stap 3: Overzicht en blauwe knop

U komt nu op het overzicht waar u uw gegevens kunt bekijken. Indien er sprake is van bijvoorbeeld een terugroepactie of een verlopen APK, krijgt u bovenin het scherm een melding onder het kopje ‘Mijn meldingen’. Onder ‘Mijn voertuigen’ ziet u de voertuigen die geregistreerd staan onder uw naam. Rechts onderaan ziet u uw persoonsgegevens en uw rijbewijsgegevens. Rechts bovenaan de pagina ziet u een blauwe knop. Wanneer u op deze blauwe knop klikt, maakt u de keuze om uw gegevens naar wens te downloaden. Let er op dat u het e-mailadres onderaan de pagina juist invult.

Doe de kentekencheck: snel en gemakkelijk

U weet nu dankzij bovenstaande 3 stappen hoe u kunt inloggen in Mijn RDW. Wanneer u echter niet telkens wilt inloggen met uw DigiD maar toch (uw) voertuiggegevens wilt raadplegen, kunt u ook gebruik maken van onze kentekencheck. Hiermee kunt u de technische gegevens van een voertuig snel en simpel opvragen. Dat kan handig zijn om de specificaties te controleren van een auto die op marktplaats te koop staat. Het enig wat u hoeft te weten is het kentekennummer!

Wilt u meer informatie zoals de nieuwwaarde en dagwaarde van een voertuig? Dan kunt u ook gebruik maken van onze kentekencheck via SMS. U hoeft hiervoor enkel het kenteken te SMS-en naar 2020. Heeft u nog een vraag over hoe u kunt inloggen in mijn RDW met uw DigiD of over onze kentekencheck? Neem dan contact met ons op.

Terug naar boven