Kenteken check RDW data

Alles weten over iedere auto in Nederland

SMS het kenteken naar 2020 en ontvang direct:

 • Het werkelijk verbruik
 • Huidige (inruil)waarde
 • Kilometercheck
 • Onderhoudskosten
 • Belasting per maand

RDW kentekencheck

RDW kentekencheck

De technische eigenschappen kunnen gratis opgevraagd worden. Voor de overige punten wordt een kleine vergoeding gevraagd. Dit heeft te maken met de actualiteit van de desbetreffende data die bijgewerkt moet worden. De betrouwbaarheid van deze data is zeer groot, aangezien RDW Data haar gegevens rechtstreeks uit de registers van de RDW haalt.´╗┐

Kenteken check RDW data

Bij RDWdata is het mogelijk om voor alle voertuigen in Nederland een kentekencheck uit te voeren. Dit geldt dus ook voor brommers, bedrijfsauto’s, vaartuigen, auto’s en motoren. Ieder kenteken dat compleet is met kentekenbewijs deel 1A, 1B en het overschrijvingsbewijs is bij de RDW geregistreerd. Dit wordt bijgehouden in een zogenoemde database; het register van kentekens. RDWdata maakt gebruik van deze registers en helpt u zo de juiste informatie te geven over alle voertuigen.

Kentekenbewijs

 

 

 

 

 

 

 

Als er een naam op het voertuig geregistreerd staat, dan staat deze in het kentekenregister. Deze data is altijd actueel en kan van historische persoons- en voertuiggegevens tot 9 jaar terug worden opgevraagd. Op het moment dat er veranderingen plaatsvinden bij het kenteken, worden deze direct geregistreerd in de registers. Denk bijvoorbeeld aan diefstal, APK keuring of verandering van eigenaar. De kentekencheck van RDWdata laat dus van ieder gemotoriseerd voertuig de actuele gegevens zien.

HOE WERKT HET KENTEKEN ZOEKEN?

Op kenteken zoeken biedt de mogelijkheid om voertuiggegevens op te vragen. Een voertuig is in Nederland gekoppeld aan een uniek kenteken. De voertuiginformatie bij dat kenteken wordt beheerd door onder andere de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Voor het checken van uw kenteken, vult u als eerste uw voertuigkenteken in. 

Vervolgens wordt u verwezen naar een pagina waarop informatie staat beschreven over het voertuig. Afhankelijk wat u precies wilt weten over het voertuig, kunt u ook bij onze diverse rapporten aanvragen tegen een kleine vergoeding. Als u een gratis kenteken check wilt uitvoeren, dan krijgt u de basisinformatie.

Bij de gratis basisinformatie staat o.a. algemene technische informatie, of het voertuig APK gekeurd moet worden en de afmetingen en het gewicht. Als u meer informatie wilt hebben over de huidige dagwaarde van de auto, kilometerstanden, welke schade het voertuig heeft gehad of aantal vorige eigenaren, dan kunnen wij u helpen met het  schaderapport of het  aankooprapport.

Welke inzichten krijgt u bij de kentekencheck?

Met de kentekencheck krijgt u waardevolle informatie over de status van het voertuig. Dit kan u helpen om de juiste beslissingen te maken bij bijvoorbeeld het aanschaffen van een auto.U wilt namelijk geen auto waaraan van alles mankeert of dat deze betrokken is geweest bij diefstal. Maar welke informatie krijgt u dan precies?

 • Technische eigenschappen van het voertuig (denk aan bijvoorbeeld wat voor motorinhoud, max trekkracht, het vermogen enz.)
 • Juridische staat (is de auto gestolen?);
 • Aantal eigenaren dat het gehad heeft;
 • Schadeverleden;
 • Huidige waarde en de cataloguswaarde;
 • Kilometerstand

Terug naar boven