Hoe neem ik contact op met de RDW?

Wilt u contact opnemen met de RDW? Wij hebben hieronder alle contactmogelijkheden voor u op een rijtje gezet. U kunt ook eerst een kijkje nemen bij de veelgestelde vragen van de RDW. Krijgt u de RDW niet te pakken? Dan is het mogelijk dat er onderhoud of een storing gaande is. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot mogelijke storingen en gepland onderhoud.

Bellen naar de RDW

U kunt op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 bellen naar de RDW. U zult de keuze moeten maken of u als particulier wilt bellen of als RDW zakelijk. U kunt onderstaande telefoonnummers bellen. De RDW maakt tevens gebruik van een keuzemenu zodat een goede dienstverlening altijd centraal staat.

Particulier: 088 008 7447;
RDW zakelijk: 088 008 7477.

E-mailen

Wanneer u uw vraag per e-mail wilt stellen, kunt u het contactformulier van de RDW invullen. De RDW streeft ernaar uw e-mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden. Het kan zo zijn dat de RDW aanvullende gegevens van u nodig heeft. In dat geval kunt u gebruik maken van dit formulier.

Social Media

De RDW beschikt ook over Social Media accounts. U kunt een chatbericht sturen op werkdagen tussen 08:00 en 17:00. Kiest u voor Facebook of Twitter?

Ga naar een RDW-keuringsstation, -kantoor of -balie

Natuurlijk heeft de RDW ook fysieke locaties die u kunt bezoeken. RDWdata heeft alvast voor u een overzicht met alle kantoorlocaties + openingstijden voor u opgesteld zodat u snel de informatie heeft die u zoekt. Wel zo handig! Bij een RDW-kantoorlocatie kunt u terecht voor diverse baliediensten. Wilt u uw voertuig laten keuren of onderzoeken? Dan kunt u het beste naar één van de 16 keuringsstations gaan.

RDW erkende bedrijven

De RDW kan niet in haar eentje alle zaken rondom administratie en controle van alle voertuigen in Nederland uitvoeren. Hierom zijn er door heel Nederland meer dan 750 RDW erkende bedrijven verspreid. Deze bedrijven ondersteunen de RDW door allerlei diensten aan te bieden, zoals RDW export en APK-keuringen.

RDWdata

De gegevens die de RDW verzamelt zijn openbaar in Nederland. Dat betekent dat ook u deze openbare gegevens kunt inzien (m.u.v. persoonsgegevens). Het maakt hierbij ook niet uit of u de gegevens wilt inzien van uw huidige auto of van een potentiële tweedehands auto.

RDWdata.nl bundelt alle openbare gegevens van de RDW en maakt deze inzichtelijk op kenteken niveau met de kentekencheck. Zo kunt u via een paar simpele stappen te weten komen of uw APK-datum bijna verstrijkt of wat de dagwaarde is van uw huidige auto. Of misschien wilt u zeker weten dat u niet teveel betaalt voor uw autoverzekering? RDWdata.nl biedt daarnaast ook de mogelijkheid om een NAP check uit te voeren. Vul het kenteken hier in en krijg direct antwoord op al uw vragen. Wist u ook dat RDWdata.nl de mogelijkheid biedt om direct een inspectie aan te vragen. Heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op.

Terug naar boven