NAP kilometer check

Alles weten over iedere auto in Nederland

Kenteken:

  • Schadeverleden en eigenarenhistorie´╗┐
  • Kilometer check op kenteken
  • Dagwaarde en inruilwaarde

NAP kilometer check

Wilt u gemakkelijk de geschiedenis en kilometerstand controleren van iedere auto in Nederland? Doe de NAP kilometer check en krijg zekerheid over de hoogte en herken teruggedraaide tellers. Zo komt u nooit meer voor onverwachte verrassingen te staan. Wist u namelijk dat volgens de RDW bij zeker 5% van de auto’s de kilometerstand wordt teruggedraaid? Voorkom een miskoop via de NAP kilometer check van RDWdata. Dit allemaal makkelijk en snel.

 

Wat is een NAP kilometer check?

De afkorting NAP staat voor ‘Nationale Auto Pas. Een NAP kilometer check wordt ook wel een RDW check auto genoemd en is een online controle die consumenten kunnen uitvoeren om meer informatie te achterhalen over een specifiek voertuig. In het NAP rapport is een overzicht te vinden van de kilometerstanden van de afgelopen jaren. Wanneer deze check wordt uitgevoerd, wordt de database van de NAP en de RDW geraadpleegd om te controleren of er niet gefraudeerd is met de kilometerstand van voertuigen. Het enige wat u hoeft te weten is het kenteken van het voertuig en de tellerstand die op dit moment in het voertuig wordt weergegeven.

Kenmerken van kilometerfraude

Natuurlijk kunt u zelf ook eerst controleren of er geen sprake is van gefraudeerde kilometerstand. Controleer bijvoorbeeld eens de remmen en de banden. Kijk namelijk of deze onderdelen enigermate corresponderen met de kilometerstand op de teller. Als de kilometerstand van de auto bijvoorbeeld rond de 25.000 zit maar de remmen zijn totaal versleten, dan kan dit een teken van fraude zijn. Ook het interieur kan al veel weggeven, zoals de de pedalen en de stoelen. 

NAP check auto

Ook kunt u de kilometerteller vergelijken met de documenten zoals de onderhoudshistorie. Deze rapporten geven een hoop weg over de historie van de auto, vaak omdat er bij ieder onderhoud een aantekening wordt gemaakt van het aantal kilometers op de teller op dat moment. 

Wat u als laatste kunt doen, wat tevens ook vrij logisch is, is het controleren van de onderdelen rondom de kilometerteller. Als er veel krassen zitten op het dashboard en/of het ruitje, kan dit een teken zijn van fraude met de kilometerstand.

Doe de NAP kilometer check

Wanneer u echter zeker wilt zijn van een veilige aankoop, kunt u altijd de NAP check uitvoeren. Niemand wilt immers te veel betalen voor een auto. Of dit nu bij de aankoop is, of bij onverwachte toekomstige reparaties. RDWdata.nl helpt u graag bij het controleren van de kilometerstand. Ook kunt u via RDWdata een kentekencheck doen en de waarde van een auto opvragen op kenteken. Voer nu de NAP kilometer check uit zodat u nooit voor onverwachte verrassingen komt te staan. Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op.

Terug naar boven