E10 check op kenteken

E10 check op kenteken

Heb jij een benzine motor? Dan zie je bij de pompstations steeds vaker E10 staan op de pompen, maar wat is E10 precies en, is uw motor wel geschikt voor E10 benzine?

E10 – Beter voor het milieu

Sinds 2018 hebben de bekende Euro 95 en Euro 98 de toevoeging E5 gekregen. De toevoeging staat voor het percentage ethanol. Euro 95 E5 staat dus voor 95% fossiele brandstof en 5% ethanol. Buitenlandse pompstations bieden al langer E10 aan, maar nu dus ook in Nederland te vinden.

Ethanol wordt gewonnen uit planten zoals suikerriet en daardoor is de E10 samenstelling beter voor het milieu dan de standaard Euro 95 benzine. Per oktober 2019 zijn tankstations met meer dan 2 benzinepompen verplicht om via de helft van de vulslangen E10 aan te bieden. Belangrijk is om hierover de automobilisten te informeren, want niet elke auto is hiervoor geschikt. Het kan schade veroorzaken aan belangrijke onderdelen van de motor waaronder pakkingen en rubberen slangen. Het is dus belangrijk te controleren of je auto hiervoor geschikt is. Alle informatie over E10 en of jouw auto hiervoor geschikt is, vindt u op RDWdata.

E10 - controleer uw kenteken! 

Controleren of jouw auto geschikt is voor E10? Vul hier je kenteken in!

 

 

Terug naar boven