Hoe oud is mijn auto?

Hoe oud is mijn auto? Dit is een veelgestelde vraag waar veel autobezitters geen antwoord op kunnen geven. Toch is het handig om te weten hoe oud uw auto is. De leeftijd van een auto speelt namelijk een rol bij de waarde van een auto. Zo kan deze flink zakken naarmate uw auto ouder wordt. Wanneer u ook een tweedehands auto wilt kopen, is het raadzaam eerst uit te zoeken wat het bouwjaar van de auto is. Wilt u weten hoe u antwoord kunt geven op de vraag; hoe oud is mijn auto? Lees dan snel verder.

Hoe weet ik hoe oud mijn auto is?

Elke autobezitter beschikt over een kentekenbewijs. Op dit kentekenbewijs staat al de belangrijke informatie over de desbetreffende auto. Zo kunt u ook de leeftijd van uw auto terugvinden op het kentekenbewijs. De datum die bij het kopje ‘datum eerste toelating’ staat, is gelijk aan het bouwjaar van uw auto. Zo ziet u gelijk uit welk jaar uw auto komt. Aan de hand van dit gegeven kunt u ook vanzelfsprekend de leeftijd van uw auto bepalen.

Een oude auto hoeft tevens niet altijd te betekenen dat deze niet meer bruikbaar en/of waardevol is. Voor hetzeflde geld heeft deze altijd in de garage gestaan en is de kilometerstand laag. Natuurlijk kan deze situatie ook omgedraaid worden. 

Kentekencheck RDWdata

Wanneer u interesse heeft in een tweedehands auto, adviseren wij om eerst informatie van een auto op te vragen. Zo kunt u via de kentekencheck onder andere de leeftijd van een auto achterhalen. Een voertuig in Nederland is immers gekoppeld aan een uniek kenteken. Onze kentekencheck haalt alle gegevens direct uit het register van kentekens, zodat u altijd de juiste informatie kunt opvragen van een voertuig. Zo weet u altijd zeker dat u een beslissing neemt gebaseerd op betrouwbare informatie.

Ook wanneer u wilt weten hoe oud een auto is, kunt u de kentekencheck per SMS doen. U kunt namelijk kenteken smsen naar 2020. Dus bijvoorbeeld 81-TDK-4. Hierbij ontvangt u naast het bouwjaar van een auto nog veel meer gegevens die een rol spelen bij het (ver)kopen van een auto, zoals het aantal eigenaren, schadeverleden en actuele waarde indicatie. Meer informatie kunt u vinden op onze kentekeninformatie per sms pagina.

*Wel zijn er uitzonderingen bij het opvragen van de data. Lees hier de uitzonderingsgevallen.

Meer informatie?

Wilt u een antwoord hebben op de vraag; hoe oud is mijn auto? Doe dan de kentekencheck. Zo bent u altijd verzekerd van de juiste leeftijd van een auto en krijgt u daarnaast alle actuele gegevens die u nodig heeft bij het (ver)kopen van een auto. Ook kunt u via RDWdata de waarde van een auto opvragen op kenteken. Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op.


Terug naar boven