Schaderapport auto opvragen

Wilt u het schaderapport van een auto opvragen? Bij RDWdata bent u aan het juiste adres. Via onze kentekencheck kunt u eenvoudig het schaderapport van een auto opvragen. Zo kunt u dankzij dit rapport een miskoop voorkomen. Wij vertellen u graag wat er allemaal precies aan bod komt in het schaderapport en waarom dit rapport van belang is. Lees verder.

Schaderapport van een auto opvragen

Een auto kan in de loop der tijd schade oplopen. Aan het verkeer deelnemen zitten nu eenmaal risico’s. Wanneer een auto schade oploopt, dient deze schade geregistreerd te worden. Hierom beschikt elke auto over een zogenaamd schaderapport. 

Het schaderapport is een door een expert opgesteld rapport waarin het totale schadeverleden van een auto is opgenomen. Binnen het schaderapport vindt u dus alle schademeldingen op datum. Deze schademeldingen worden vrij specifiek weergegeven. Zo wordt er informatie gegeven over het soort schade, het schadebedrag, de positie van de schade, de ernst van de schade en nog veel meer. In dit rapport wordt zowel de milde schade als de zware schade meegenomen.

Bent u benieuwd geworden naar het schadeverleden van een auto? Voer hier het kenteken in en ontdek de mogelijkheden. 

Waarom het schaderapport van een auto opvragen?

Wanneer u op het punt staat een tweedehands auto te kopen, raden wij u altijd aan om vooraf het schaderapport van een auto op te vragen. Een tweedehands auto kan er namelijk als nieuw uitzien, maar flinke schade geleden hebben. U kunt immers niet de schade aflezen van een (volledig) gerepareerde auto. Het schaderapport biedt hiervoor de oplossing. 

Schaderapport auto opvragen

Schade kan natuurlijk altijd gerepareerd/weggewerkt worden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan flinke deuken in het chassis of schade aan de wielophanging. Aan de hand van de informatie in het schaderapport kunt u beter inschatten of de vraagprijs van een tweedehands auto reëel is. Zo kunt u ten allen tijde een miskoop voorkomen en dus veel onverwachte kosten in de toekomst besparen. Een auto met een schadeverleden verbruikt namelijk aanzienlijk meer brandstof. Door de schade is de kans ook groter dat de auto sneller slijt.

Ook speelt uw veiligheid een rol bij het schaderapport. Denk hierbij maar eens aan gordels die niet meer naar behoren werken of een disfunctionerende airbag. 

Doe de kentekencheck!

Wilt u het schaderapport van een auto opvragen? Doe nu de kentekencheck en krijg inzicht in het complete schadeverleden van een auto. Wilt u liever het kenteken checken via SMS? Ook dit is geen probleem. SMS het kenteken naar 2020. Dus bijvoorbeeld 81-TDK-4. Meer informatie over de kentekencheck per SMS kunt u vinden op onze kentekencheck per SMS pagina.

Ook kunt u via RDWdata de waarde van een auto opvragen op kenteken. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met ons op.


Terug naar boven